Levi Strauss și Jacob Davis și-au brevetat produsul pe data de 20 mai 1873, data oficială de naștere a pantalonilor blugi. Două decade mai târziu, au început să apară firme rivale. Acestea erau Lee și Wrangler, fiecare marcă având modele și croieli specifice.

Forma unei perechi de Jeans este foarte importantă, ea trebuind potrivită cu forma picioarelor, coapselor și feselor. Jeans-ii scot în evidență foarte ușor aceste trei lucruri ale corpului, îndreptând privirea în mod direct către ele.

O formă conică va scoate în evidență foarte mult gamba piciorului și fundul. O astfel de pereche de jeans este recomandată atunci când dorești să ascunzi pulpa inferioară a piciorului.

 

Modele de blugi Levi’s skinny din magazinul Answear, Click & Shop.

Formele jeans-ilor sunt primul criteriu care contează la aceștia. O formă de clopot va scoate în evidență mai mult coapsele și fundul decât picioarele. Evazarea din partea de jos a pantalonului va atrage mult atenția spre încălțămintea la care îi asortezi dar și spre pulpa inferioară a piciorului.

Modele de blugi evazati din magazinul Answear, Click & Shop.

O formă dreaptă îți va evidenția toată forma corpului chiar dacă nu ți se pare la prima vedere. Jeans-ii drepți vor da o savoare deosebită picioarelor, coapselor și fundului, căzând perpendicular pe lângă picior și dând o formă foarte frumoasă corpului. Atât această formă cât și cei strâmți/skinny sunt cei care scot în evidență foarte mult forma piciorului. Dacă pulpele picioarelor sunt mai groase, recomandat ar fi cei drepți, dacă acestea sunt mai subțiri, cei strâmți.

-50% Reducere blugi Gas aplicatii brodate & blugi cu broderie in talie Desigual din magazinul Bibloo, Click & Shop.

O inovație în forma jeans-ilor a fost apariția blugilor boyfriend, aceștia încurajând femeile să-și arate feminitatea și formele corpului în pantaloni care au fost inițial creați pentru bărbați dar pe care, femeile îi poartă cu mult mai mult stil, dându-le savoare și atitudine.

Modele de blugi boyfriend TALLY WEiJL cu rupturi si fotografie la buzunar. Pret redus cu -33% pe Zoot. Click & Shop.

Talia înaltă a jeans-ilor va scoate în evidență o talie de viespe, pe care nici tu nu erai sigură că o ai. O să te facă să te simți foarte confortabil, scoțând în evidență chiar și fundul și coapsele.

Blugi elastici cu broderie la manseta cu Minnie, Love sau Kiss, ii poti comanda pe eHainele. Pret redus la 45 RON de la 62 RONClick & Shop.

 

Chiar daca port aproape toate tipurile de blugi, ma simt cel mai bine in blugii evazati si am cele mai multe perechi in dulap pentru ca se potrivesc cel mai bine conformatiei mele, voua ce model de blugi vi se potriveste? Boyfriend, evazati, drepti, skinny, cu talie inalta, rupti sau clasici?Ati gasit pana acum blugii perfecti din care sa nu mai iesiti o toamna sau o iarna intreaga? 🙂