Spălarea este inevitabilă, dar, din fericire, există oameni precum Chip Bergh, președintele Levi’s care vor să ne facă viața mai ușoară. Potrivit lui, nu ar trebui să spălați niciodată o pereche de blugi. Niciodată.

În timp ce acest lucru poate provoca dezgust celor care nu agreeaza ideea de a purta haine murdare, domnul Bergh a explicat că orice pata poate fi curatata cu o periuță de dinți.

Vorbind cu Fortune într-un video care a fost recent re-distribuit pe social media, el a spus: “încercam să facem un apel de constietizare către consumatori că mergem pe autopilot și după ce am terminat să purtăm ceva, il aruncam automat în rufe.

“O pereche bună de denim nu trebuie într-adevăr să fie spălată în mașina de spălat decât foarte rar sau rar”.

Argumentul său se bazează pe faptul că spălarea unei perechi bune de jeans Levi’s generează, de fapt, pagube materialului și este o pierdere de apă.

Dl Bergh nu este singurul expert in denim care vine cu acest sfat. Site-ul lui Hiut Denim spune: “Denimul trebuie lasat macar șase luni înainte de o spălare. Cu cât lăsati mai mult timp cu atât blugii vor arata mai bine. Motivul pentru aceasta este că indigoul va fi uzat în locurile în care faceți gesturi naturale. Doar simpla ședere pe scaun, punerea si scoaterea telefonului din buzunar, asezarea mâinilor în buzunare, toate acestea fac ca blugii sa arate grozav.

Când vine vorba de ziua cea mare, indigoul va dispărea în cazul în care ați făcut aceste mici cute pentru contrastele care îi dau aspectul de purtat. Dacă vă spălați blugii prea devreme, indigoul se va spăla uniform si magia va dispărea.

Între timp, Nudie Jeans oferă această înțelepciune stelară: “Când ați ajuns atât de departe, tu și blugii tai, ați trecut de la entități separate la una singura – vor fi ca o a doua piele! 🙂

Comparativ cu o nouă pereche de blugi, mirosul unei perechi uzate, chiar înainte de spălare, este o chestiune complet diferită. “Este un miros care ar putea trezi cel mai probabil morții, dar este cu siguranță mirosul unui câștigător!” Pe bune? 🙂

Sfaturile producătorilor de blugi mari sunt să încercați să vă puneți perechea de Levi’s în congelator peste noapte (o data pe lună) pentru a vă ajuta să scăpați de bacterii, alternativ, lăsându-i în soare afară sau folosind un spray de neutralizare.

Voi cand ati spalat ultima data perechea de blugi Levi’s?